Ekdal & Ekdal

Ekdal & Ekdal

Kultur
Vart är Sverige och världen på väg? 
 
 I det nya samhällsprogrammet "Ekdal & Ekdal" pejlar journalisterna och kusinerna Lennart och Niklas vår tids knepigaste frågor. Finns det en hoppfull färdriktning som kan bryta den utbredda pessimismen? 
 
 - Världen är inte alldeles lätt att förstå sig på just nu. Därför blir public service-journalistiken viktigare än någonsin. Det här är vårt alternativ till lögner, propaganda, förvirrande och fördummande budskap på nätet. Ett försök att sprida insikt och kunskap, säger Lennart Ekdal. 
 - Vi tänker ta tittarna, gästerna och ämnena på största allvar. Men inte nödvändigtvis oss själva, säger Niklas Ekdal. 
 
 Ett utdraget regeringskaos i Sverige. Demokratin krisar i många länder. Polariseringen ökar. Klimatet förändras. Klyftorna växer och den psykiska ohälsan ökar. Experter i studion sätter in problemen i globalt och historiskt sammanhang. Vidöppet för perspektiv, kompromisslöst när det gäller fakta. Sveriges klokaste personer söker lösningar. 
 
 Lennart Ekdal och Niklas Ekdal – bördiga från Östergötland – har tillsammans nästan 80 års journalistisk erfarenhet. Lennart ledde under många år samhällsprogrammen på TV4. Niklas var politisk redaktör på Expressen och Dagens Nyheter. Bägge har också ett förflutet på SVT, dit de nu återvänder med ett fördjupande program om vår tids mest pressande samhällsproblem. 
 
 I premiärprogrammet (15 jan): 
 Överallt, från USA och Brasilien till Polen och Ungern röstar väljare på starka, extrema män med auktoritära lösningar. Demokratin utmanas, hotas och försämras. Hur kunde det bli så? Vad gör vi åt det? Hur berörs Sverige? Journalisterna och kusinerna Lennart och Niklas Ekdal söker svaren på vår tids stora och svåra frågor. I studion, bland andra författarna Göran Rosenberg och Lena Andersson, tidigare chefen för FN:s internrevision Inga-Britt Ahlenius och ärkebiskop Antje Jackalén.
 
 Insläpp i TV-huset på Oxenstiernsgatan 34, Stockholm 15:15 för sedvanlig säkerhetskontroll. Insläpp i studio ca 15:45.
 
 Vid frågor som vänligen kontakta ekdalpublik@svt.se 
 ___
 Info om databehandling
 När du bokar in dig som publik hos oss på Ekdal & Ekdal (SVT) tar vi del av ditt namn, ditt telefonnummer och din mailadress. Dels för att kunna boka en plats åt er till inspelningen, men också för att kunna få kontakt med er om det sker en ändring i planeringen. All information som ni delger oss används endast i syftet av publikbokning och delas inte vidare till någon annan. Om ni har några frågor är ni välkomna att höra av er till ekdalpublik@svt.se.
 

Fullbokad

Missade du att boka biljetter till ditt favoritprogram? Prenumerera på StudioPubliks Nyhetsbrev så får du information när det dyker upp nya biljetter.

Prenumerera på nyhetsbrev