Babel

Babel

Kultur
I Babel möter Jessika Gedin de mest intressanta författarna i Sverige och världen i dag, för utvecklande och inspirerande samtal om livet och litteraturen. Du får möta såväl hyllade Nobelpristagare som omtalade debutanter, höra ny musik och omvälvande poesi.

Vi vill att programmet ska präglas av nyfikenhet, öppenhet och läslust – och du som publik är viktig!

Vi spelar in i tv-huset, Oxenstiernsgatan 34, Stockholm. Ni tas emot i receptionen 30 minuter innan inspelningsstart och inspelningen tar cirka två timmar.

16 oktober 13:30 (onsdag)
Guy Gunaratne, Jonas Bonnier, Nino Ramsby
I en galen rasande stad är brittiske Guy Gunaratnes hyllade debut. Den handlar om våld och extremism i utkanterna av London. Jonas Bonnier har skrivit en roman om de tragiska morden Knutby. Artisten Nino Ramsby visar sin favoritläsplats hemma i Värmland. Vi firar jubilerande Loranga, Mazarin och Dartanjang.
Programledare är Jessika Gedin.

24 oktober 13:30
Lisa Halliday, Lisa Taddeo, Sofia Jannok, Bror Gunnar Jansson
Amerikanska Lisa Halliday har blivit hyllad världen över för sin debutroman Asymmetri. Lisa Taddeo tillbringade åtta år med att följa tre kvinnor i deras liv. Resultatet är boken Tre kvinnor. Artisten Sofia Jannok visar sin läshörna hemma i Umeå. I studion uppträder Bror Gunnar Jansson med det som beskrivits som musik i True Crime-form.
Programledare är Jessika Gedin.

31 oktober 13:30
Norske författarstjärnan Erland Loe är dubbelt aktuell, dels med klimatsatiren Djuren i Afrika och dels som manusförfattare till filmen om Thomas Quick. Till studion kommer också Cecelia Watson som rider ut till försvar för det utskällda semikolonet.
Programledare är Jessika Gedin.

7 november 13:30
Norska deckardrottningen Anne Holt nya bok är inspirerad av dopningskandalen kring Therese Johaug. Sara Villius om äktenskap och familj i romanen Madonna.

14 november 13:30
Nya avslöjanden om Svenska Akademien och den så kallade Kulturprofilen - Matilda Gustavsson är rykande aktuell med boken Klubben.  
Danske storstjärnan Peter Hoeg är tillbaka med Genom dina ögon.  

Info om databehandling
När du bokar in dig som publik hos oss på Babel tar vi del av ditt namn, ditt telefonnummer och din mailadress. Dels för att kunna boka en plats åt er till inspelningen, men också för att kunna få kontakt med er om det sker en ändring i planeringen. All information som ni delger oss används endast i syftet av publikbokning och delas inte vidare till någon annan. Om ni har några frågor är ni välkomna att höra av er till babelpublik@svt.se.

Fullbokad

Missade du att boka biljetter till ditt favoritprogram? Prenumerera på StudioPubliks Nyhetsbrev så får du information när det dyker upp nya biljetter.

Prenumerera på nyhetsbrev