Babel

Babel

Kultur
I Babel möter Jessika Gedin de mest intressanta författarna i Sverige och världen i dag, för utvecklande och inspirerande samtal om livet och litteraturen. Du får möta såväl hyllade Nobelpristagare som omtalade debutanter, höra ny musik och omvälvande poesi.

Vi vill att programmet ska präglas av nyfikenhet, öppenhet och läslust – och du som publik är viktig!

Vi spelar in i tv-huset, Oxenstiernsgatan 34, Stockholm. Ni tas emot i receptionen 30 minuter innan inspelningsstart och inspelningen tar cirka två timmar.

Datum för inspelningarna
27 februari SÄSONGSPREMIÄR! 
Sexrobotar befolkar brittiska Jeanette Wintersons nya bok Frankissstein  som är ett omtag på Mary Shelleys klassiska roman. Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld låter välkända monster prata ut hos en psykolog i boken Monster i terapi. Författarpanelen med Agneta Pleijel, Tone Schunnesson och Johannes Anyuru tar sig an fenomenet Kitty som fyller 90 år. Och så bjuder The Tarantula Waltz på musik inspirerad av Karin Boye. 

5 mars
Isländske stjärnan Sjón, textförfattare till bland andra Björk, har skrivit en roman om nynazister på Island. Fransk-tyska Géraldine Schwarz undersöker medlöperiet i Tyskland och Frankrike under kriget utifrån sin egen familjs historia. Panelen läser den älskade 75-åringen Mumintrollet. Hyllade debutanten Arazo Arif läser ur sin diktsvit Mörkret inuti och fukten.  

12 mars
19 mars
26 mars
2 april
8 april
16 april
23 april

Info om databehandling
När du bokar in dig som publik hos oss på Babel tar vi del av ditt namn, ditt telefonnummer och din mailadress. Dels för att kunna boka en plats åt er till inspelningen, men också för att kunna få kontakt med er om det sker en ändring i planeringen. All information som ni delger oss används endast i syftet av publikbokning och delas inte vidare till någon annan. Om ni har några frågor är ni välkomna att höra av er till babelpublik@svt.se.

Fullbokad

Missade du att boka biljetter till ditt favoritprogram? Prenumerera på StudioPubliks Nyhetsbrev så får du information när det dyker upp nya biljetter.

Prenumerera på nyhetsbrev