babel
 

Babel

Kultur

I Babel möter Jessika Gedin de mest intressanta författarna i Sverige och världen i dag, för utvecklande och inspirerande samtal om livet och litteraturen. Du får möta såväl hyllade Nobelpristagare som omtalade debutanter, höra ny musik och omvälvande poesi.

Vi vill att programmet ska präglas av nyfikenhet, öppenhet och läslust – och du som publik är viktig!

Vi spelar in i tv-huset, Oxenstiernsgatan 34, Stockholm. Ni tas emot i receptionen 30 minuter innan inspelningsstart och inspelningen tar cirka två timmar.

22 augusti 13:30 - SÄSONGSPREMIÄR!
Den irländska feelgooddrottningen Marian Keyes om romanen På egen hand. Ett samtal om lagliga äktenskapsbrott, snälla skitstövlar och djupa depressioner. David Lagercrantz om sin sista boki Milleniumserien. Pugh Rogefeldt uppträder i studion. Panelen med Johannes Anyuru, ArisFioretos och Agnes Lidbeck diskuterar högt och lågt i litteraturvärlden.

29 augusti 13:30
Beate Grimsrud, Emilie Pine, Amason
Den irländska succédebutanten Emelie Pine kommer till studion och pratar om sin självutlämnande bok Allt jag inte kan säga. Beate Grimsrud skildrar hur livet förändras av en livshotande sjukdom i romanen Jag föreslår att vi vaknar. Proggpopbandet Amason uppträder och vi besöker Suzanne Ostens favoritläsplats. Panelen med Tone Schunnesson, Sven Anders Johansson och Agnes Lidbeck diskuterar upprättelselitteratur - serveras den bästa hämnden i form av en bok?
Programledare är Jessika Gedin.

5 september 13:30
J Linda Boström Knausgård, Liv Strömqvist, Sarah Klang, Björn Ranelid
Linda Boström Knausgård skildrar djup depression, elbehandlingar och försvunna minnen i boken Oktoberbarn. Liv Strömqvist undrar hur samhället påverkar vår förmåga att bli kära. I veckans följetong hälsar vi på Björn Ranelid på Österlen. Sarah Klang, det unga stjärnskottet med den stora rösten, uppträder i studion.
Panelen med Tone Schunnesson, Aris Fioretos och Ulf Karl Olov Nilsson diskuterar högt och lågt i litteraturvärlden.
Programledare är Jessika Gedin.

12 september 13:30
Monika Fagerholm, Patrik Svensson,
Patrik Svensson har skrivit höstens mest uppmärksammade debut, Ålevangeliet. Finlandssvenska Monika Fagerholm är tillbaka med Vem dödade Bambi? - om ett mörkt brott i det förflutna.
Vi hyllar bortgångne poeten Ola Juhlén.
Panelen med diskuterar högt och lågt i litteraturvärlden.

19 september 13:30
Den kontroversiella poeten Athena Farrokhzad är aktuell med diktsamlingen I rörelse. Augustprisvinnaren Magnus Västerbro är tillbaka och tecknar Vålnadens historia.
Panelen med Johannes Anyuru, Sara Abdollahi och Agnes Lidbeck diskuterar högt och lågt i litteraturvärlden.
Programledare är Jessika Gedin.

3 oktober 13:30
Gäster ej klara.

11 oktober (OBS Fredag!) 13:30
Nobelspecial!

24 oktober 13:30
Gäster ej klara.

31 oktober 13:30
Gäster ej klara.

7 november 13:30
Gäster ej klara.

14 november 13:30
Gäster ej klara.

Info om databehandling
När du bokar in dig som publik hos oss på Babel tar vi del av ditt namn, ditt telefonnummer och din mailadress. Dels för att kunna boka en plats åt er till inspelningen, men också för att kunna få kontakt med er om det sker en ändring i planeringen. All information som ni delger oss används endast i syftet av publikbokning och delas inte vidare till någon annan. Om ni har några frågor är ni välkomna att höra av er till babelpublik@svt.se.

Genom att boka biljett godkänner du StudioPubliks och arrangörens villkor