babel
 

Babel

Kultur

I Babel möter Jessika Gedin de mest intressanta författarna i Sverige och världen i dag, för utvecklande och inspirerande samtal om livet och litteraturen. Du får möta såväl hyllade Nobelpristagare som omtalade debutanter, höra ny musik och omvälvande poesi.

Vi vill att programmet ska präglas av nyfikenhet, öppenhet och läslust – och du som publik är viktig!

Vi spelar in i tv-huset, Oxenstiernsgatan 34, Stockholm. Ni tas emot i receptionen 30 minuter innan inspelningsstart och inspelningen tar cirka två timmar.

13/9
Jessika Gedin får besök av författaren Fredrik Ekelund, som i den självbiografiska boken Q berättar om hur det är att upptäcka sin transidentitet och sitt nya liv med och som Marisol.
Och så kommer Författaren och tidigare akademiledamoten Sara Stridsberg för att prata om sin nya roman Kärlekens Antarktis.

20/9
Jessika Gedin får besök av den hyllade franska författaren Marie Darrieussecq som är aktuell med en roman om den tyska konstnären Paula Modersohn-Becker som var verksam i början av 1900-talet. Det kommer att bli ett spännande samtal om att kombinera banbrytande konst med moderskap.
Marie-Louise Ekman kommer och pratar om sin dagbok från en tid då hennes make Gösta Ekman låg på sjukhus allvarligt sjuk.

4/10
Jessika Gedin får besök av en av Sheila Heti, författare till en av årets mest omtalade böcker Moderskap. Det blir ett samtal om vad en kvinna vinner och offrar genom att skaffa barn – och passar moderskapet överhudtaget för alla?
Fler gäster tillkommer.

11/10
Gäster ej klara.

18/10
Gäster ej klara.

25/10
Jessika Gedin får besök i studion av brittiska författaren Tessa Hadley, som nu kommer på svenska för första gången. Hadley är aktuell med romanen Syskonen, där hon utforskar syskonrelationer med stor psykologisk insikt.
Fler gäster tillkommer.

1/11
Gäster ej klara

8/11
Säsongsavslutning. Gäster ej klara.

För samtliga inspelningar ombedes publikgäster vara i TV-husets entré ca 13.30, inspelningen böjar 14.00. Och beräknas vara slut ca. 15.15.

Info om databehandling
När du bokar in dig som publik hos oss på Babel tar vi del av ditt namn, ditt telefonnummer och din mailadress. Dels för att kunna boka en plats åt er till inspelningen, men också för att kunna få kontakt med er om det sker en ändring i planeringen. All information som ni delger oss används endast i syftet av publikbokning och delas inte vidare till någon annan. Om ni har några frågor är ni välkomna att höra av er till babelpublik@svt.se.

Säsongens biljetter är slut

Genom att boka biljett godkänner du StudioPubliks och arrangörens villkor